Кадър и видео България Он ЕърЕдин от най-известните ни естрадните изпълнители атакува остро министъра на културата,

...
Кадър и видео България Он ЕърЕдин от най-известните ни естрадните изпълнители атакува остро министъра на културата,
Коментари Харесай

Обиденият Христо Кидиков към Банов: Господин министър, ако днес цъкнете Вефа, няма да чуете Кидика. Вие го сринахте

Кадър и видео " България Он Еър "

Един от най-известните ни естрадните изпълнители атакува остро министъра на културата, защото не попадна в листата с актьори, които ще получат специфични награди. Министерството на културата ще разшири листата с актьори, които получават награди за особени заслуги. Предложението ще бъде прегледано от експертната комисия още на идващото ѝ заседание.

Тази година именитият реализатор Христо Кидиков прави 50 години на сцената.  Участвал е 17 пъти в " Златния орфей ", отличен е и с премия .

Въпреки че това е главният аршин за включване на актьори в листата с награди на Министерството на културата, той не беше измежду тях. 

Това огорчи изпълнителя и той персонално се обърна към министъра на културата, написа bgonair.bg.

" Господин министър, в случай че през днешния ден цъкнете " Вефа ", няма да чуете Кидика.  Вие го сринахте. Той не съществува след 50 години ", съобщи Кидиков.

От самото начало въпросният лист с актьори провокира бурни реакции измежду създателите, обществото и депутатите. 

" Всеки български жител има правото да каже, че и той е дал нещо на света. Това е негово главно право, само че не всички пеят като Лили Иванова ", съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

Според Кидиков обаче,  нередностите в листата не са свързани единствено с него.  Изпълнителят отбелязва, че от министерството са нарушили критериите, които сами са си сложили, като включването на ФСБ измежду отличените актьори. 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР